sunnuntai 15. elokuuta 2021

Nälkämaa


  • Kainuussa on huutava pula riittävästä työvoimasta ja töitä olisi tarjolla ennätysmäärät eri aloille mutta missä ovat tekijät? Onko Kainuu edelleen tunnettu nälkämaana, joka ei tarjoa sopivia palkkoja, koulutuksia, urasuunnitelmia ja muutenkaan laadukkaalle elämälle oikeanlaista suhdannetta? 

    Väärin! Kainuu on pääsemässä nykyisten elämänihanteiden aallonharjalle, kun ihmiset haluavat muuttaa lähemmäs luontoa, elää rauhallisemmin ja tehdä töitä etänä. Pienet kyläkoulut, laajat metsäalueet, pienempi ja tiiviimpi yhteisö ja yksinkertaisemmat vaatimukset elämiseltä tuovat ihmiset tänne mutta nälkämaankonseptia täytyy muuttaa, jotta voimme tarjota Kainuulaista elämäntyyliä kaikille halukkaille.

    Kainuussa täytyisi tarkastella asumisen, kulkemisen ja energian hinnoittelua, jotta pääsemme siihen pisteeseen, että palkalla tulee toimeen täälläkin päin. Oppisopimuskoulutusten lisääminen, yrittäjien kuunteleminen, pitkäaikainen ja laadukas suunnittelu ja näiden kummankin tiiviimpi yhteistyö toisivat helpotusta työmarkkinoille.

     Kainuu ei voi kilpailla palkoilla suuremmin mutta elämisen laadun, turvallisuuden, ympäristön ja yhteisöllisyyden avulla voimme tuoda tänne perheellisiä ja iäkkäämpiä asujia. Nuoret jäävät, kunhan uskallamme tuoda teknologiaa, teollisuutta, vakaata työtä, toimeentuloa, mielekästä ja laajaa harrastusmahdollisuutta. 

    Kainuulla on kaikki potentiaali kasvaa kokoaan suuremmaksi ja tuoda paikallisille hyvinvoiva ja kehittyvä maakunta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tekstisuositukset

Taloutta ja turvallisuutta 24.8.2023

Vasemmistoliiton Li Anderson ja Vihreiden Sofia Virta ovat ruotineet hallitusohjelmaa ja hallitust a mutta heidän ratkaisunsa jäävät kysymys...