tiistai 26. lokakuuta 2021

Yrittäjyyttä ja unelmia

Yrittäjyyttä on pohtinut moni haastattelemani henkilö mutta mitä ”sudenkuoppia” yrittäjyyden aloittamiseksi on Kajaanissa? Kaiken kaikkiaan yrityksen perustaminen, liikeidean käytännön toteuttaminen, epävarma tulevaisuus rahoituksen ja tuoton suhteen, oma jaksaminen, tukiverkon ja oikean tiedon saaminen ovat asioita, jotka saavat monet liikeideat jo jäämään lähtökuoppiin.

Mitä kajaanilaiset yrittäjät ovat tuoneet esille, ja mitä olisi kaupungin osalta pohdittavaksi. Kajaanin tulisi hankintoja tehdessä pilkkoa se pienempiin kokonaisuuksiin ja näin mahdollistaa eri suuruisten yritysten osallistumisen kilpailutukseen ja toivomusta olisi osallistua jo hankintojen suunnitteluvaiheeseen, jolloin käytännön kokemus ja tieto tukisi kustannuksia ja paikallisuutta.

Kajaanin on myös kehitettävä kokonaiskuvaansa houkuttelevana ympäristönä opiskelijoille, etätyöntekijöille ja yrityksille. Oppilaitosten ja yrittäjien välisen yhteistyön kehittäminen ja opiskelijoiden sitouttaminen paikallisiin yrityksiin nähdään mahdollisuutena. Yliopisto-opetuksen palauttaminen ja laajentaminen toisi uusia asukkaita ja toimisi suurena houkuttimena. Etätyöntekijät tulevat varmasti hyötymään, kun kesämökit saadaan vakituisen asumisen piiriin ja laadukkaampien palveluyhteyksien rakentuessa. Yrittäjille sopivia tontteja/ kiinteistöjä ja näihin rakennus- ja kaavoitusasioiden tulisi olla joustavaa, sallivaa ja tehokasta.

Yrittäjyydestä kertova positiivinen viestintä, eri oppilaitoksiin yritysopetusta ja uusien yrittäjien tukimuotojen kehittäminen ja heihin kohdistetut palvelutoiminnat auttaisivat pääsemään eteenpäin yritystoiminnan aloittamiseksi ja unelmien toteuttamiseksi.

Unelmien toteuttamiseksi on tehtävä vielä paljon taustatöitä mutta toivottavasti Kajaanista tulee paikka, jossa uuden innovatiivisen ja uskaliaankin yrityksen perustaminen on helpompaa, varmempaa, tuettua ja ennen kaikkea palkitsevaa yrittäjälle itselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tekstisuositukset

Taloutta ja turvallisuutta 24.8.2023

Vasemmistoliiton Li Anderson ja Vihreiden Sofia Virta ovat ruotineet hallitusohjelmaa ja hallitust a mutta heidän ratkaisunsa jäävät kysymys...